Κέικ με Μήλο και Καρότο

  1. Σε ένα μπωλ προσθέτετε το σπορέλαιο, τον χυμό και την ζάχαρη, ανακατεύωντας.
  2. Στο μείγμα προσθέτετε το κονιάκ, την σόδα, το μήλο, το καρότο, την κανέλα και τα καρύδια. Προσθέτετε το φαρίν-απ, στο τέλος .
  3. Το μοιράζετε σε 2 βουτυρωμένες/ αλευρωμένες φόρμες ψωμιού και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-55 λεπτά.
  4. Αφού κρυώσει, το πασπαλίζετε με άχνη.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καρότο ελληνικό

Υλικά
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. καρότο στον Ατμό, ξυσμένο
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. μήλο χοντροκομμένο
  • 1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 1 κουταλ/κι γλ. κανέλα
  • ελάχιστη σόδα
  • 3 φλ. φαριν-απ
tip-iconTIP Το κέικ είναι νηστίσιμο!