Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  • Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι .
  • Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση και σκάβουμε λίγο την σάρκα στο κέντρο, προσθέτουμε το σκόρδο, λάδι, αλάτι και τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
  • Όταν λοιπόν βγάλουμε ξανά τις πατάτες προσθέτουμε το καλαμπόκι, το τριμμένο τυρί, τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια και τέλος ρίχνουμε από πάνω τη μαγιονέζα μαζι με το αλατοπίπερο και σερβίρουμε!

ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καλαμπόκι ελληνικό

Yλικά
  • 2 Συσκευασίες καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • 1  1/2 φλιτζάνια μαύρα φασόλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μαγιονέζα
  • Αλάτι και πιπέρι