Ψητό καλαμπόκι με πικάντικο βούτυρο τσίλι και φρέσκο λάιμ
- Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (για να ανακατεύεται εύκολα).
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 6 υλικά ( το τσίλι, το κύμινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το νέκταρ αγαύης και το αλάτι) και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (175-205ο C).
- Αλείφουμε τα καλαμπόκια με το λάδι ελαιοκράμβης και τα βάζουμε στο γκριλ. Τα γυρίζουμε κάθε λίγα λεπτά, για να μην καούν. Ψήνουμε για 13 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα καλαμπόκια σε πιατέλα και αλείφουμε το κάθε ένα με το βούτυρο τσίλι. Πασπαλίζουμε από πάνω με κόλιανδρο και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ
Καλαμπόκι ελληνικό
Υλικά- 6 καλαμπόκια στον ατμό
- 1 ράβδος βούτυρο (1/2 φλιτζάνι), αλατισμένο
- 1 κ.σ. τσίλι , σε σκόνη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο , σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κρεμμύδι , σε σκόνη
- 1 κ.γ. αγαύη
- 1/2 κ.γ αλάτι .
- Ηλιέλαιο κατά βούληση
- 2 κ.σ. κόλιανδρος , χονδροκομμένος, φρέσκος
- 1 λάιμ, κομμένο σε 6 φέτες