Ψητή σελινόριζα με καρότα

Εκτέλεση
  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στην τελευταία θέση.
  2. Ανακάτεψε τη σελινόριζα με τέσσερις κουταλιές λάδι, μία κουταλιά θυμάρι και μισή κουταλιά πάπρικα και αλάτι.
  3. Ρίξε τα υλικά σε αλουμινόχαρτο και κλείσ’ τα σε ένα πακέτο.
  4. Βάλε το πακέτο σε ένα ταψί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.
  5. Ανακάτεψε τα καρότα με το υπόλοιπο λάδι, θυμάρι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ριξ’ τα στο καυτό ταψί, ψήνοντας για περίπου 35 λεπτά.
  6. Άνοιξε το αλουμινόχαρτο με τη σελινόριζα και ρίξε τα υλικά απευθείας στο ταψί, ψήνοντας για άλλα 15 λεπτά.
  7. Ανακάτεψε τα δύο ψητά μείγματα και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μαϊντανο.
  ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καρότο ελληνικό

Υλικά
  • Μια συσκευασία καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 1,5 kg σελινόριζα σε κύβους
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός