Ψητή κολοκύθα με σος από ταχίνι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα κομμάτια κολοκύθα στον ατμό αγρόκηπο χαλβατζή και ανακατέψτε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το λάδι.
- Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 40 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ βάλτε το ταχίνι, 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό, το σκόρδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το ξύδι ρυζιού και το υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας, επιπλέον, νερό αν το κρίνετε απαραίτητο.
- Μεταφέρετε την ψημένη κολοκύθα σε μία πιατέλα σεβριρίσματος και περιχύστε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας.
- Γαρνίρετε με τον κολοκυθόσπορο, τον κόλιανδρο και το σουσάμι.
Κολοκύθα Ελληνική
Υλικά- 1 συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 1/2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. ξύδι ρυζιού
- 3 κ. σ. κολοκυθόσπορο
- 2 κ. σ. σουσάμι
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο