Χοιρινό με Παντζάρι γιαχνί από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το χοιρινό.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να μαραθούν μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε το σέλινο, την πατάτα, αλάτι, λίγο πιπέρι, το μπαχάρι.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα παντζάρια και λίγο ζεστό νερό ακόμα.
- Σβήνουμε το φαγητό μετά από 3 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κάθε πιάτο.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά- 500 γρ. παντζάρια στον ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζής", τεμαχισμένα
- 1 κιλό χοιρινό σπάλα (χωρίς κόκκαλο), σε μικρά κομμάτια
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μερικά κλωναράκια σέλινο (όχι φύλλα, μόνο τα κοτσάνια)
- 1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- • ½ ματσάκι άνηθο
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι