Χοιρινό με Παντζάρι γιαχνί από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το χοιρινό.
  2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να μαραθούν μερικά λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σέλινο, την πατάτα, αλάτι, λίγο πιπέρι, το μπαχάρι.
  5. Ρίχνουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα παντζάρια και λίγο ζεστό νερό ακόμα.
  7. Σβήνουμε το φαγητό μετά από 3 λεπτά.
  8. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κάθε πιάτο.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  •  500 γρ. παντζάρια στον ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζής", τεμαχισμένα
  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα (χωρίς κόκκαλο), σε μικρά κομμάτια
  •  ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
  •  1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
  •  2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  •  μερικά κλωναράκια σέλινο (όχι φύλλα, μόνο τα κοτσάνια)
  •  1 πατάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  •  αλάτι, κατά βούληση
  •  πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  •  2-3 κόκκους μπαχάρι
  • • ½ ματσάκι άνηθο
  •  100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι