Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

1200
Τσιπς από παντζάρια
Νοέμβριος 13, 2020
1200x675
Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά
Νοέμβριος 26, 2020

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

1200

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε φωτιά δυνατή, όσο βράζει  η κολοκύθα θα βγάλει όλα της τα υγρά και θα μαλακώσει.
  • Όταν έχει ψηθεί και «στεγνώσει», προσθέτουμε την ζάχαρη και 20-30 ml. ελαιόλαδο, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε επάνω στην φωτιά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει η κολοκύθα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Σε ένα γουδί κοπανίζουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την κολοκύθα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα μπαχαρικά, τον χυμό και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά.
    Ανοίγουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε, απλώνουμε γέμιση και κλείνουμε σε ρολό κατά μήκος.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ώστε να φτιάξουμε μια στριφτή πίτα. Αλείψουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και  ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 175ο C.
  • Όσο ψήνεται η κολοκυθόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Μόλις βγει ζεστή η κολοκυθόπιτα από τον φούρνο την σιροπιάζουμε, κουταλιά-κουταλιά.
    Μεταφέρουμε την σιροπιαστή κολοκυθόπιτα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

 

50' λεπτά


χρόνος παρασκευής

μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]
Νοέμβριος 26, 2020
1200x675

Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία με τα Ρεβίθια στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή και τα μεταφέρεις  σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά. Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *