Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

Εκτέλεση
  1. Αφού πλύνουμε και χοντροκόψουμε τα σαλατικά  μας, τα βάζουμε μαζί με τα παντζάρια σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και το πορτοκάλι, το χωρίζουμε σε φέτες και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
  2. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ πορτοκάλι. Σε έναν κάδο του μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι και χτυπάμε με το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, χρησιμοποιούμε το νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε.
  3. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε στο μπολ με τα σαλατικά μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.Αλατίζουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα!
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά Για τη σαλάτα
  • Μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 360 γρ. σαλατικά, διάφορα, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή , κομμένη σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι
  • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. τυρί gouda, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
  • 40 γρ. ξύδι λευκό βαλσαμικό
  • 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 360 γρ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι