Σάλτσα ζυμαρικών με παντζάρια
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε τα καρότα και τα παντζάρια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λείο μίγμα.
- Ρίχνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα καρότα και παντζάρια να σοταριστούν λίγο, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τα καρυκεύματα, τέλος το ξύδι.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
- Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας όπως πάντα και τα σερβίρουμε με την νόστιμη σάλτσα μας.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά- 300 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες
- 300 γρ. παντζάρια κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. λάδι
- 4 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. διάφορα καρυκεύματα [όποια σας αρέσουν]
- 500 γρ. μακαρόνια