Σάλτσα ζυμαρικών με παντζάρια

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Βάζουμε τα καρότα και τα παντζάρια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λείο μίγμα.
  2. Ρίχνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα καρότα και παντζάρια να σοταριστούν λίγο, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τα καρυκεύματα, τέλος το ξύδι.
  4. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας 30 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
  5. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας όπως πάντα και τα σερβίρουμε με την νόστιμη σάλτσα μας.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  • 300 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. παντζάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 4 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. διάφορα καρυκεύματα [όποια σας αρέσουν]
  • 500 γρ. μακαρόνια