Ριζότο κολοκύθας με σαφράν

Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτία.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
- Μετά στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το σαφράν.Ζεσταίνουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το κρατάμε στην ακρή διατηρώντας το ζεστό
- Σε μέτρια φωτία, προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το 1/3 του ζωμού και ανακατεύουμε μεχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να πίει τα υγρά.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό και νερό εναλλάξ, αφήνοντας το ρύζι να πιει τα υγρά στο ενδιαμεσο.
- Μαγειρέυουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε το βουτυρό
- Προσθέτουμε στο τέλος την κολοκύθα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και σκορπίζουμε από επάνω λίγη παρμεζάνα.
Κολοκύθα Ελληνική
Υλικά- 1 Συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή
- 300γρ. Ρύζι
- 1 λίτρο νερό ζεστό
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 50γρ. Ελαιόλαδο
- 60 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2κ.γ. σαφράν
- 15γρ. Ανάλατο βούτυρο κρύο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι