Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα
Δεκέμβριος 2, 2019Κολοκυθοκεφτέδες με μυρωδικά
Φεβρουάριος 7, 2020
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτία.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
- Μετά στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το σαφράν.Ζεσταίνουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το κρατάμε στην ακρή διατηρώντας το ζεστό
- Σε μέτρια φωτία, προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το 1/3 του ζωμού και ανακατεύουμε μεχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να πίει τα υγρά.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό και νερό εναλλάξ, αφήνοντας το ρύζι να πιει τα υγρά στο ενδιαμεσο.
- Μαγειρέυουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε το βουτυρό
- Προσθέτουμε στο τέλος την κολοκύθα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και σκορπίζουμε από επάνω λίγη παρμεζάνα.
30' λεπτά
χρόνος παρασκευής
για αρχάριους
βαθμός δυσκολίας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό
Μάρτιος 9, 2021
Published by manager at Μάρτιος 9, 2021 Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
Published by manager at Ιανουάριος 7, 2021 Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
Published by manager at Δεκέμβριος 9, 2020 Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]