Ριζότο κολοκύθας με σαφράν

1200x675
Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα
Δεκέμβριος 2, 2019
kolokithokeftedes-site-2
Κολοκυθοκεφτέδες με μυρωδικά
Φεβρουάριος 7, 2020

Ριζότο κολοκύθας με σαφράν

1200x675_1

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτία.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μετά στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το σαφράν.Ζεσταίνουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το κρατάμε στην ακρή διατηρώντας το ζεστό
  • Σε μέτρια φωτία, προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το 1/3 του ζωμού και ανακατεύουμε μεχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό.  Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να πίει τα υγρά.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό και νερό εναλλάξ, αφήνοντας το ρύζι να πιει τα υγρά στο ενδιαμεσο.
  • Μαγειρέυουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε το βουτυρό
  • Προσθέτουμε στο τέλος την κολοκύθα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και σκορπίζουμε από επάνω λίγη παρμεζάνα.

30' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]
Νοέμβριος 26, 2020
1200x675

Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία με τα Ρεβίθια στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή και τα μεταφέρεις  σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά. Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *