Ριζότο κολοκύθας με σαφράν

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτία.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μετά στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το σαφράν.Ζεσταίνουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το κρατάμε στην ακρή διατηρώντας το ζεστό
  • Σε μέτρια φωτία, προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το 1/3 του ζωμού και ανακατεύουμε μεχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό.  Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να πίει τα υγρά.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό και νερό εναλλάξ, αφήνοντας το ρύζι να πιει τα υγρά στο ενδιαμεσο.
  • Μαγειρέυουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε το βουτυρό
  • Προσθέτουμε στο τέλος την κολοκύθα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και σκορπίζουμε από επάνω λίγη παρμεζάνα.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα Ελληνική

Υλικά
  • 1 Συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή
  • 300γρ. Ρύζι
  • 1 λίτρο νερό ζεστό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 50γρ. Ελαιόλαδο
  • 60 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2κ.γ. σαφράν
  • 15γρ. Ανάλατο βούτυρο κρύο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι