Πρωινό με παντζάρι και αυγά
ΟΔΗΓΙΕΣ
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230° C και βάλτε τη σχάρα στη μέση. Βάλτε το ελαιόλαδο με το μπέικον (αν το χρησιμοποιείτε) σε μεγάλο τηγάνι ή πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρετε στο φούρνο για 5 λεπτά περίπου, μέχρι το λάδι να κάψει και το σκεύος να ζεσταθεί καλά.
- Ανοίξτε την συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και σε μια μεγάλη γαβάθα βάλτε τα παντζάρια, τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλτε αλάτι, μπόλικο πιπέρι και ανακατέψτε. Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα στο καυτό τηγάνι ή πυρίμαχο ταψί και ψήστε 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ξεροψηθούν λίγο στις άκρες.
- Βγάλτε από τον φούρνο, ανακατέψτε καλά και ψήστε άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι τα παντζάρια, οι πατάτες και τα καρότα να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε από τον φούρνο και σχηματίστε στα λαχανικά 4 λακούβες. Σε κάθε μία σπάστε μέσα από 1 αβγό. Βάλτε στο φούρνο να ψηθούν τα αβγά όσο θέλετε.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό, αν θέλετε.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά 3-4 άτομα- 2 Συσκευασίες παντζαριού στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3 χοντρές φέτες μπέικον κομμένες σε λεπτά λουριδάκια (προαιρετικά)
- 2 πατάτες μέτριες σε κύβους
- 2 καρότα μέτρια σε κύβους
- 2 κρεμμύδια κομμένα στη μέση και σε χοντρές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο μέτριες λιωμένες
- ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 4 αβγά μεγάλα