Πουτίγκα Καλαμποκιού από το www.dimitrisskarmoutsos.gr
- Τοποθετούμε το κάθε καλαμπόκι σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε παράλληλα με τον κορμό του για να κρατήσουμε μόνο τον καρπό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και την πάπρικα.
- Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
- Στο μπολ με τα αβγά, προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι , το πιπέρι, το μπέικον, το ½ τυρί cheddar (50 γρ.) και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
- Αφαιρούμε τις πουτίγκες από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά .
Καλαμπόκι ελληνικό
Υλικά- 4 καλαμπόκια (800 γρ.) στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή"
- ελαιόλαδο, για άλειμμα
- 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- 4 αβγά
- 240 ml. κρέμα γάλακτος (35%)
- 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 4 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο
- 100 γρ. τυρί cheddar
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα