Πουρές Καρότου
- Πολτοποιούμε τα Καρότα στον Ατμό.
- Μεταφέρετε τον πολτό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε την κρέμα και το βόυτυρο.
- Καρυκεύετε και τσεκάρετετο αλάτι (για αλμυρά) ή τη ζάχαρη (για γλυκά).
- Είναι το τέλειο συνοδευτικό για μπριζόλες και ψάρι.
Καρότο ελληνικό
Υλικά- 1 φλ. σπορέλαιο
- 1 φλ. καρότο στον Ατμό, ξυσμένο
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. μήλο χοντροκομμένο
- 1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1/3 φλ. κονιάκ
- 1 κουταλ/κι γλ. κανέλα
- ελάχιστη σόδα
- 3 φλ. φαριν-απ