Μπιφτέκια παντζαριού με κόκκινα φασόλια και άγριο ρύζι από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

Untitled-1200x675
Πουτίγκα Καλαμποκιού από το www.dimitrisskarmoutsos.gr
Οκτώβριος 5, 2018
pizza-2
Ατομικές πίτσες με τέσσερα τυριά, παντζάρι και σαλάμι αέρος από το www.dimitrisskarmoutsos.gr
Νοέμβριος 27, 2018

Μπιφτέκια παντζαριού με κόκκινα φασόλια και άγριο ρύζι από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

Untitled-1200x675

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  3.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  4.  Σε ένα μούλτι βάζουμε τα παντζάρια και τα πολτοποιούμε.
  5.  Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό παντζαριού, τα κρεμμύδια με το σκόρδο που μαγειρέψαμε πριν, τα φασόλια, το ρύζι, το μαϊντανό, το ξίδι, τον κόλιαντρο, το θυμάρι και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια.
  6.  Ρίχνουμε το ασπράδι αβγού, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
  7.  Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8.  Βγάζουμε από το ψυγείο  το μείγμα και με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια σε πάχος περίπου 3 εκ.
  9.  Σε ένα τηγάνι βάζουμε  2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  10.  Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια παντζαριού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας ρόκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 9, 2021
210309_corn_1200

Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *