Μπιφτέκια παντζαριού με κόκκινα φασόλια και άγριο ρύζι από το www.dimitrisskarmoutsos.gr
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μούλτι βάζουμε τα παντζάρια και τα πολτοποιούμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό παντζαριού, τα κρεμμύδια με το σκόρδο που μαγειρέψαμε πριν, τα φασόλια, το ρύζι, το μαϊντανό, το ξίδι, τον κόλιαντρο, το θυμάρι και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια.
- Ρίχνουμε το ασπράδι αβγού, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα και με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια σε πάχος περίπου 3 εκ.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια παντζαριού σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας ρόκας.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. παντζάρια στον ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζής", τεμαχισμένα
- 1 ½ φλ. κόκκινα φασόλια, μαγειρεμένα
- 1φλ. άγριο ρύζι, μαγειρεμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. κόλιαντρο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 αβγό, το ασπράδι
- 80 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. αλάτι