Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

1200x675
Σαλάτα Φακόρυζο
Νοέμβριος 14, 2019
1200x675
Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα
Δεκέμβριος 2, 2019

Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

1200x675

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση

  1. Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο  και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
  3. Ψιλοκόψτε την πιπερίτσα σε ροδέλες και ανακατέψτε την με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
  4. Ανακατέψτε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
  5. Κόψτε το κρέας σε τέσσερα κομμάτια και αλατίστε το καλά
  6. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
  7. Ψήστε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μεταφέρτε το σε μια επιφάνεια κοπής, αφήστε το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κόψτε το σε λεπτές φέτες.
  8. Μοιράστε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθετήστε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
  9. Ραντίστε το κάθε πιάτο με το μείγμα πιπερίτσας και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

50' λεπτά


χρόνος παρασκευής

Μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 9, 2021
210309_corn_1200

Γεμιστές πατάτες με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και μαγιονέζα

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *