Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Εκτέλεση
- Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ.
- Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
- Ψιλοκόψτε την πιπερίτσα σε ροδέλες και ανακατέψτε την με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
- Κόψτε το κρέας σε τέσσερα κομμάτια και αλατίστε το καλά
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήστε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μεταφέρτε το σε μια επιφάνεια κοπής, αφήστε το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κόψτε το σε λεπτές φέτες.
- Μοιράστε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθετήστε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
- Ραντίστε το κάθε πιάτο με το μείγμα πιπερίτσας και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά- Μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζής
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 2 κ. σούπας ξύδι
- 2 κ. γλυκού μέλι
- 6 κ. σούπας ταχίνι
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- 500 gr μοσχαρίσιο κρέας (θώρακας)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι, πιπέρι