Σαλάτα Φακόρυζο
Νοέμβριος 14, 2019Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα
Δεκέμβριος 2, 2019
ΟΔΗΓΙΕΣ
Εκτέλεση
- Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ.
- Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
- Ψιλοκόψτε την πιπερίτσα σε ροδέλες και ανακατέψτε την με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
- Κόψτε το κρέας σε τέσσερα κομμάτια και αλατίστε το καλά
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήστε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μεταφέρτε το σε μια επιφάνεια κοπής, αφήστε το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κόψτε το σε λεπτές φέτες.
- Μοιράστε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθετήστε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
- Ραντίστε το κάθε πιάτο με το μείγμα πιπερίτσας και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
50' λεπτά
χρόνος παρασκευής
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό
Μάρτιος 9, 2021
Published by manager at Μάρτιος 9, 2021 Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
Published by manager at Ιανουάριος 7, 2021 Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
Published by manager at Δεκέμβριος 9, 2020 Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]