Κολοκυθόπιτα με φέτα

Εκτέλεση
  • Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο.
  •  Σε ένα μπόλ ανακατεύετε την κολοκύθα να μέχρι γίνει πουρές και προσθέτετε τη φέτα, τα 4 αυγά και το πιπέρι.
  • Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο.
  • Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.
  • Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε  στους 180°C αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα Ελληνική

Υλικά Για το φύλλο:
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού  αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Νερό
Για τη γέμιση:
  • Μία συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 600 γρ. φέτα
  • 5 αυγά
  • Πιπέρι