Κολοκυθοκεφτέδες με μυρωδικά
Εκτέλεση
- Για τους κολοκυθοκεφτέδες, τρίβουμε πρώτα την κολοκύθα σε μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο,το μαϊντανό, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη φρυγανιά έως ότου το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε!
Κολοκύθα Ελληνική
Υλικά- 1 Συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. δυόσμο φρεσκοκομμένος
- Ένα ματσάκι φρεσκοκομμένος μαϊντανός
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
- 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι)
- αλάτι
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- αλεύρι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα