Καλοκαιρινή Σούπα με Καρότο και Μπαχαρικά
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζωμό , το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κάρι και το κύμινο με λίγο αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά (περίπου 20'). Πέντε λεπτά πριν το βγάλουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το καρότο στον Ατμό σε κομμάτια.
Αφήνουμε να μισοκρυώσουν και μεταφέρουμε σε μπλέντερ, τμηματικά, να γίνουν αραιός πουρές.
Τον βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο λυωμένο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ, βαθιά πιάτα ή φαρδιά, κοντά ποτήρια.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
Καρότο ελληνικό
Υλικά- 1 συσκευασία Καρότα στον Ατμό.
- 3 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών (κατά προτίμηση σπιτικό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 φλ.τσ. γάλα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 σκ.σκόρδο
- 2 κ.γ. κάρι σε σκόνη (mild)
- 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο (διαφορετικά μαϊντανό)
- αλάτι, πιπέρι