Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα
Εκτέλεση
- Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι.
- Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε τους καλαμποκοκεφτέδες σε τηγάνι με καυτό λάδι. Βγάζετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε συνοδεύοντας με την σαλάτα ρίχνοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και ανακατεύοντας!
Καλαμπόκι ελληνικό
Yλικά- Μια συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1½ - 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, πιπέρι
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα Για τη σαλάτα
- Μια συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
- 15 ντοματίνια, σε φέτες
- ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
- ½ ώριμο αβοκάντο
- ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- χυμό από 1 λάιμ
- ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι