Κέικ με Παντζάρι
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε τα παντζάρια μαζί με την ζάχαρη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατευόυμε με σύρμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν.
- Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα παντζάρια,συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα.
- Aδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά- Μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή .
- 75 gr. κακάο
- 200 ml. ελαιόλαδο
- 250 gr. ζάχαρη
- 200 gr. αλεύρι
- 4 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια