Κέικ με Παντζάρι

Εκτέλεση
  1. Πολτοποιούμε τα παντζάρια μαζί με την ζάχαρη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατευόυμε με σύρμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν.
  4. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα παντζάρια,συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα.
  5. Aδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  • Μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή .
  • 75 gr. κακάο
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • 250 gr. ζάχαρη
  • 200 gr. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια