Κέικ με Μήλο και Καρότο
- Σε ένα μπωλ προσθέτετε το σπορέλαιο, τον χυμό και την ζάχαρη, ανακατεύωντας.
- Στο μείγμα προσθέτετε το κονιάκ, την σόδα, το μήλο, το καρότο, την κανέλα και τα καρύδια. Προσθέτετε το φαρίν-απ, στο τέλος .
- Το μοιράζετε σε 2 βουτυρωμένες/ αλευρωμένες φόρμες ψωμιού και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-55 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, το πασπαλίζετε με άχνη.
Καρότο ελληνικό
Υλικά- 1 φλ. σπορέλαιο
- 1 φλ. καρότο στον Ατμό, ξυσμένο
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. μήλο χοντροκομμένο
- 1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1/3 φλ. κονιάκ
- 1 κουταλ/κι γλ. κανέλα
- ελάχιστη σόδα
- 3 φλ. φαριν-απ