Δροσερή Σαλάτα με φακές και παντζάρι από την food blogger EatYourselfGreek
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράζουμε τις φακές με λίγο αλάτι, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε το παντζάρι σε ροδέλες και το μισό το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις φακές, τον μαϊντανό, το κομμένο σε κυβάκια παντζάρι και προσθέτουμε λάδι, ξίδι και αλατοπίπερο ανάλογα με την γεύση μας.
- Στήνουμε στο πιάτο πρώτα τις ροδέλες παντζαριού και έπειτα μια-δυο κουταλιές από την αναμεμειγμένη σαλάτα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά- 1 συσκευασία παντζάρι στον ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή
- 250 γρ φακές
- 100 γρ φέτα
- Ένα ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Λάδι
- μπαλσάμικο ξίδι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι