Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

201209_kolokitha_1200x675
Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια
Δεκέμβριος 9, 2020

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

1200

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι.
  • Το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.
  • Βγάζουμε το ψάρι με την κουτάλα και το καθαρίζουμε. Αν ανησυχούμε μήπως άφησε λέπια ή κόκαλα στο ζουμί, το περνάμε από ένα σουρωτήρι.
  • Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να μαλακώσει χωρίς να αλλάξει χρώμα.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα παντζάρια αφού τα βγάλουμε από την συσκευασία τους, ανακατεύουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε  το ζωμό ψαριού  (θα πρέπει να τα καλύπτει) και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά.
  • Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη, αφήνουμε 5 λεπτά και πολτοποιούμε με τη ράβδο όλα τα λαχανικά.
  •  αλάτι και πιπέρι.

70 ' λεπτά


χρόνος παρασκευής

Μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]
Νοέμβριος 26, 2020
1200x675

Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία με τα Ρεβίθια στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή και τα μεταφέρεις  σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά. Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *