Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι.
  • Το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.
  • Βγάζουμε το ψάρι με την κουτάλα και το καθαρίζουμε. Αν ανησυχούμε μήπως άφησε λέπια ή κόκαλα στο ζουμί, το περνάμε από ένα σουρωτήρι.
  • Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να μαλακώσει χωρίς να αλλάξει χρώμα.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα παντζάρια αφού τα βγάλουμε από την συσκευασία τους, ανακατεύουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε  το ζωμό ψαριού  (θα πρέπει να τα καλύπτει) και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά.
  • Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη, αφήνουμε 5 λεπτά και πολτοποιούμε με τη ράβδο όλα τα λαχανικά.
  •  αλάτι και πιπέρι.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ:
  • Μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι σε ροδέλες
  • 2 μέτρια καρότα ή 1 μεγάλο, σε ροδέλες
  • 1 λίτρο ζωμό τσιπούρας
  • 4-5 μπαχάρια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • μερικά φύλλα μαϊντανού κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ:
  • 2 – 3 τσιπούρες Selonda
  • 3 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό