Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου.
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι.
- Το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.
- Βγάζουμε το ψάρι με την κουτάλα και το καθαρίζουμε. Αν ανησυχούμε μήπως άφησε λέπια ή κόκαλα στο ζουμί, το περνάμε από ένα σουρωτήρι.
- Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να μαλακώσει χωρίς να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα παντζάρια αφού τα βγάλουμε από την συσκευασία τους, ανακατεύουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό ψαριού (θα πρέπει να τα καλύπτει) και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά.
- Μόλις αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη δάφνη, αφήνουμε 5 λεπτά και πολτοποιούμε με τη ράβδο όλα τα λαχανικά.
- αλάτι και πιπέρι.
Παντζάρι στον ατμό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ:- Μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κομμάτια
- 1 μπαστουνάκι σέλερι σε ροδέλες
- 2 μέτρια καρότα ή 1 μεγάλο, σε ροδέλες
- 1 λίτρο ζωμό τσιπούρας
- 4-5 μπαχάρια
- 1 φύλλο δάφνη
- μερικά φύλλα μαϊντανού κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
- 2 – 3 τσιπούρες Selonda
- 3 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- ½ ματσάκι μαϊντανό