Ατομικές πίτσες με τέσσερα τυριά, παντζάρι και σαλάμι αέρος από το www.dimitrisskarmoutsos.gr
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη ξηρή μαγιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με το μείγμα αλευριού.
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC .
- Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 4 μικρές- ατομικές βάσεις για πίτσα και τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τον πελτέ ντομάτας και με αυτό αλείφουμε την κάθε πίτσα.
- Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και το τυρί τσένταρ, στρώνουμε το σαλάμι αέρος και το παντζάρι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο τις πίτσες, πασπαλίζουμε αμέσως με την τριμμένη φέτα , γαρνίρουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά Για τη ζύμη:- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 325 ml νερό, χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 150 γρ.τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 20 φέτες σαλάμι αέρος
- 500 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό, κομμένα σε φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 100 γρ.φέτα κατσικίσια, τριμμένη
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο