Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Για το κρέας
  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από κρεμμύδι και την πιπεριά) σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το κρέας.
  • Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνουμε και αυτά στη μαρινάδα
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες
  • Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος στα καλαμάκια και ψήνουμε σε ένα τηγάνι (ιδανικά τηγάνι-γκριλιέρα) μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις μεριές.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C τοποθετούμε τα σουβλάκια για 15 με 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πίτες, μαζί με το τζατζίκι
Για το τζατζίκι
  • Τρίβουμε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη το παντζάρι, όπως θα κάνατε και με το αγγούρι, ενώ στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τρίβετε το σκόρδο.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνετε το γιαούρτι, προσθέτετε το παντζάρι με το σκόρδο κι ανακατεύετε.
  • Αλατίζετε το τζατζίκι μόνο όσο χρειάζεται, δοκιμάζοντας την γεύση του και το τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά Για τη μαρινάδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 ml Ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κγ μέλι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3κγ ξίδι
Για το τζατζίκι
  • 1 Γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Σκόρδο ¼
  • Παντζάρι