Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού

Pumpkin-Pie-Gooey-Butter-C copy 2
Κολοκύθα με ζάχαρη άχνη
Δεκέμβριος 5, 2018
2029-Soypa-kolokythas-me-agriomanitara-kai-kavoyrdismenoys-ksiroys-karpoys-1200x675
Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς
Ιανουάριος 3, 2019

Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού

souvlakia-me-tzatziki-pantzari-1200x675

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση

Για το κρέας

Κόβουμε το κρέας σε κύβους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από κρεμμύδι και την πιπεριά) σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το κρέας. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνουμε και αυτά στη μαρινάδα

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες

Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος στα καλαμάκια και ψήνουμε σε ένα τηγάνι (ιδανικά ττηγάνι-γκριλιέρα) μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις μεριές. .

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τοποθετούμε τα σουβλάκια για 15 με 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με πίτες, μαζί με το τζατζίκι

 

Για το τζατζίκι

Τρίβω στην χονδρή πλευρά του τρίφτη το παντζάρι, όπως θα έκανα και με το αγγούρι, ενώ στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τρίβω το σκόρδο.

Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνω το γιαούρτι, προσθέτω το παντζάρι με το σκόρδο κι ανακατεύω.

Αλατίζω το τζατζίκι μόνο όσο χρειάζεται δοκιμάζοντας την γεύση του και το τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Φεβρουάριος 11, 2019
resize2

Μπουκίτσες με παντζάρι και τζατζίκη

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους  180 ° C Βάλτε το παντζάρια σε ένα ταψί και πασπαλίστε από πάνω τους ελαιόλαδο . Ψήνουμε για 20 λεπτά γυριζοντάς τα. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το παντζάρι, το σκόρδο,το γιαούρτι και το […]
Ιανουάριος 28, 2019
cinamon-pumpkin2

Μακαρονάδα με κολοκύθα στον ατμό με σπανάκι και τριμμένα καρύδια.

Εκτέλεση Επικαλύψτε τα κολοκυθάκια σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοποιήστε. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο 225º C για περίπου 40-50 λεπτά, έως ότου η κολοκύθα να μαλακώσει και να γίνει ελαφρά καραμελωμένη. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε […]
Ιανουάριος 14, 2019
2

Σούπα βελουτέ με καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε ροδέλες.   Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *