Σούπα βελουτέ με καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή

- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε ροδέλες.
 - Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την κουτάλα να αναδειχθεί η μυρωδιά. Ρίχνουμε τα καρότα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
 - Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
 - Όταν βράσει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια-χαμηλή, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
 
Καρότο ελληνικό
Υλικά- 500 γρ. Καρότα
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι
 - 40 ml ελαιόλαδο
 - 3 σκελίδες σκόρδο
 - 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
 - 2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
 - 1 L ζωμό ή νερό
 - Αλάτι & πιπέρι
 

	




