Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

souvlakia-me-tzatziki-pantzari-1200x675
Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού
Δεκέμβριος 14, 2018
2
Σούπα βελουτέ με καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
Ιανουάριος 14, 2019

Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

2029-Soypa-kolokythas-me-agriomanitara-kai-kavoyrdismenoys-ksiroys-karpoys-1200x675

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τα καρύδια και τα φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, εώς ότου βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσουν και να κάψουν.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος , τις πατάτες, τα κομμάτια καρότου, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας,  μέχρι να πάρουμε μία σούπα με βελούδινη ύφη.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τριμμένο καρότο, το φασκόμηλο, τα καρύδια και το φιλέ αμυγδάλου που καβουρδίσαμε πριν, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν χρειάζεται.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Ιανουάριος 14, 2019
2

Σούπα βελουτέ με καρότα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε ροδέλες.   Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια – υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα 2 […]
Ιανουάριος 3, 2019
2029-Soypa-kolokythas-me-agriomanitara-kai-kavoyrdismenoys-ksiroys-karpoys-1200x675

Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση Τοποθετούμε τα καρύδια και τα φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, εώς ότου βγάλουν τα αρώματά τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το […]
Δεκέμβριος 14, 2018
souvlakia-me-tzatziki-pantzari-1200x675

Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Για το κρέας Κόβουμε το κρέας σε κύβους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από κρεμμύδι και την πιπεριά) σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το κρέας. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *