Πίτα του Βοσκού από το Food Blog EatMe

xoumous-pantzariou
Χούμους Παντζαριού από το Eat Me
Δεκέμβριος 18, 2017
milfeig-pantzarosalats-central
Mιλφέιγ παντζαροσαλάτας με Ροκφόρ και Καρύδι από το Pandora’s Kitchen
Ιανουάριος 29, 2018

Πίτα του Βοσκού από το Food Blog EatMe

pita-voskou

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι
  • Ρίχνουμε τον κιμά και σε μέτρια φωτιά τον ψήνουμε καλά σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα(περίπου για 15′) με προσοχή να μη βράζει ο κιμάς
  • Σβήνουμε με την oyster sauce
  • Ρίχνουμε και τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί ειναι αλμυρή και η oyster sauce
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη αν εχει στεγνώσει ο κιμάς και προσθέτουμε και λιγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Στο multi χτυπάμε τη κολοκύθα με το ξινόγαλο και το βούτυρο, μέχρι να ενοποιηθούν σε υφή πουρέ
  • Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος (20×30) τον κιμά και από πάνω τον πουρέ και τη τριμμένη γραβιέρα
  • Ψήνουμε για 15-20′ στον φούρνο στους 180οC να γκρατιναριστεί ο πουρές
  • Σερβίρουμε ζεστή τη πίτα του βοσκού μας πιο νόστιμη και θρεπτική από ποτέ, με τον πουρέ κολοκύθας!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Δεκέμβριος 5, 2018
Pumpkin-Pie-Gooey-Butter-C copy 2

Κολοκύθα με ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Παιρνω τα ψαχνα και τα τριβω στον μεγαλο τριφτη. Τα ανακατευω σε ενα μπωλ μαζι με τη ζαχαρη, τα πιεζω ελαφρα με το χερι και τα αφηνω για μιση ωρα. Αφαιρω τα ζουμια που εχει βγαλει (οχι στραγγισμα τελειως) […]
Νοέμβριος 27, 2018
pizza-2

Ατομικές πίτσες με τέσσερα τυριά, παντζάρι και σαλάμι αέρος από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά . Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη ξηρή […]
Οκτώβριος 22, 2018
Untitled-1200x675

Μπιφτέκια παντζαριού με κόκκινα φασόλια και άγριο ρύζι από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.  Σε ένα μούλτι βάζουμε τα παντζάρια και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *