Πιροσκί με κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου από το PanDora’s Kitchen

brownies
Brownies Κολοκύθας με διπλή δόση σοκολάτας
Δεκέμβριος 8, 2017
xoumous-pantzariou
Χούμους Παντζαριού από το Eat Me
Δεκέμβριος 18, 2017

Πιροσκί με κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου από το PanDora’s Kitchen

piroski-kolokithas

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη για 8 λεπτά στο mixer με το γάντζο του ψωμιού.
  • Έπειτα ρίχνουμε το γάλα όπου έχουμε διαλύσει την μαγιά, την πάπρικα και το αλεύρι (σε 3 δόσεις) και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Όταν η ζύμη γίνει λεία, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν διπλασιάσει τον όγκο της, την βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί για 12 ώρες. Αφού την βγάλουμε από το ψυγείο την χωρίζουμε σε 22 ίσα μέρη και ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης.
  • Τα γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει αναμιγνύοντας όλα τα υλικά. Μπορείτε να δώσετε στα πιροσκί διάφορα σχήματα και να τα κλείσετε όπως θέλετε εσείς (μπαλίτσες, μισοφέγγαρα, πουγκάκια).
  • Αφού βάλετε στο κέντρο της φύλλου ζύμης, μια κουταλιά γέμισης, το κλείνετε σε μπαλάκι διπλώνοντας την ζύμη από κάτω.
  • Όταν ετοιμάσετε όλα τα μπαλάκια, βάζετε στο κέντρο ένα κόκκο πιπεριού και με ένα σπάγκο τυλίγω το μπαλάκι δημιουργώντας τις εγκοπές της κολοκύθας.
  • Αλείφουμε με κρόκο αυγού (προαιρετικά) και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
  • Αφού διπλασιάσουν τον όγκο τους, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε τον σπάγκο που τα είχαμε τυλίξει. Τα πιροσκί με κίτρινη κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου είναι έτοιμα να κλέψουν τις εντυπώσεις!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Αύγουστος 6, 2020
beetroot_1200x675

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις […]
Αύγουστος 6, 2020
keftedes-1200X675

Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα

Εκτέλεση Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή  και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη […]
Ιούλιος 24, 2020
1200

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

Εκτέλεση Για το παγωτό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο […]

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *