Πιροσκί με κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου από το PanDora’s Kitchen

brownies
Brownies Κολοκύθας με διπλή δόση σοκολάτας
Δεκέμβριος 8, 2017
xoumous-pantzariou
Χούμους Παντζαριού από το Eat Me
Δεκέμβριος 18, 2017

Πιροσκί με κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου από το PanDora’s Kitchen

piroski-kolokithas

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη για 8 λεπτά στο mixer με το γάντζο του ψωμιού.
  • Έπειτα ρίχνουμε το γάλα όπου έχουμε διαλύσει την μαγιά, την πάπρικα και το αλεύρι (σε 3 δόσεις) και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Όταν η ζύμη γίνει λεία, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν διπλασιάσει τον όγκο της, την βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί για 12 ώρες. Αφού την βγάλουμε από το ψυγείο την χωρίζουμε σε 22 ίσα μέρη και ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης.
  • Τα γεμίζουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει αναμιγνύοντας όλα τα υλικά. Μπορείτε να δώσετε στα πιροσκί διάφορα σχήματα και να τα κλείσετε όπως θέλετε εσείς (μπαλίτσες, μισοφέγγαρα, πουγκάκια).
  • Αφού βάλετε στο κέντρο της φύλλου ζύμης, μια κουταλιά γέμισης, το κλείνετε σε μπαλάκι διπλώνοντας την ζύμη από κάτω.
  • Όταν ετοιμάσετε όλα τα μπαλάκια, βάζετε στο κέντρο ένα κόκκο πιπεριού και με ένα σπάγκο τυλίγω το μπαλάκι δημιουργώντας τις εγκοπές της κολοκύθας.
  • Αλείφουμε με κρόκο αυγού (προαιρετικά) και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος.
  • Αφού διπλασιάσουν τον όγκο τους, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε τον σπάγκο που τα είχαμε τυλίξει. Τα πιροσκί με κίτρινη κολοκύθα και κοπανιστή Τήνου είναι έτοιμα να κλέψουν τις εντυπώσεις!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 13, 2020
1280

Κέικ με Παντζάρι

Εκτέλεση Πολτοποιούμε τα παντζάρια μαζί με την ζάχαρη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατευόυμε με σύρμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το […]
Φεβρουάριος 13, 2020
1200

Κολοκυθόπιτα με φέτα

Εκτέλεση Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο. […]
Φεβρουάριος 7, 2020
kolokithokeftedes-site-2

Κολοκυθοκεφτέδες με μυρωδικά

Εκτέλεση Για τους κολοκυθοκεφτέδες, τρίβουμε πρώτα την κολοκύθα σε μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο,το μαϊντανό, το αυγό και το κεφαλοτύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Λίγη […]

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *