Μπουκίτσες με παντζάρι και τζατζίκι

cinamon-pumpkin2
Μακαρονάδα με κολοκύθα στον ατμό με σπανάκι και τριμμένα καρύδια.
Ιανουάριος 28, 2019
2
Σαλάτα με κολοκύθα στον ατμό , ρύζι και σπανάκι
Φεβρουάριος 18, 2019

Μπουκίτσες με παντζάρι και τζατζίκι

resize2

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους  180 ° C.
  2. Βάλτε τα παντζάρια σε ένα ταψί και πασπαλίστε τα με ελαιόλαδο.
  3. Ψήστε τα για 20′, ενώ παράλληλα τα γυρίζετε με ένα πιρούνι για να ψηθούν ομοιόμορφα .
  4. Στο μπλέντερ, βάλτε τα παντζάρια, το σκόρδο,το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και πολτοποιήστε τα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Κόψτε κάθε φύλλο πίτας κάθετα σε 3 κομμάτια. Αλείψτε το κάθε κομμάτι με λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια βάλτε 2 κουταλάκια του μείγματος με το παντζάρι στην κάθε λωρίδα. Τυλίξτε τα σε μπουκιές και τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο ψησίματος.
  6. Αλείψτε την κάθε μπουκιά με λιωμένο βούτυρο και ψήστε για 18-20 λεπτά.
  7. Ενώ ψήνονται οι μπουκιές , φτιάξτε τo συνοδευτικό dip.
  8. Ανακατέψτε το γιαούρτι,το ταχίνι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ.
  9. Διακοσμήστε το dip με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρετε με τις μπουκίτσες.

40' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Απρίλιος 8, 2019
2

Ψητό καλαμπόκι με λιωμένη παρμεζάνα και μαϊντανό

Λιώστε το βούτυρο σας και μετά προσθέστε το μαζί με το ψιλοκομμένο σκορδο.  Μετά βουτήξτε τα καλαμπόκια μέσα στο βούτυρο και αφήστε τα για 1-2 λεπτά, ρίξτε από πάνω την παρμεζάνα και βάλτε τα για ψήσιμο.  
Απρίλιος 1, 2019
2

Καρότα στον ατμό με μέλι και σχοινόπρασο

Τοποθετήστε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήστε το να λιώσει. Τοποθετήστε ένα-ένα τα καρότα μέσα στο βούτυρο και αφήστε τα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τα καρότα, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και ρίξτε από πάνω το μέλι και το ψιλοκομμένο […]
Μάρτιος 12, 2019
Χωρίς τίτλο1

Σαλάτα ζυμαρικών με παντζάρι και φέτα

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο, καλά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο του dressing, τα ξίδια , […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *