Κολοκύθα με ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
  • Παίρνετε την κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» και την τρίβετε στην μεγάλη πλευρά του τρίφτη.
  • Βάζετε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με τη ζαχαρη πιέζοντας ελαφρά με το χέρι. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.
  • Αφαιρέστε τα περισσότερα υγρά που έχει βγάλει το μείγμα, χωρίς όμως να το στραγγίσετε τελείως. Προσθέστε όλα τα άλλα υλικά για τη γέμιση.
  • Παίρνετε ένα πυρέξ ή ταψί (κατά προτίμηση παραλληλόγραμμο) και το αλείφετε με λάδι. Απλώνετε μέσα στο ταψί, 3 φύλλα, λαδώνοντας τα παράλληλα. Παράλληλα προσέξτε να εξέχουν εκτός ταψιού τα φύλλα, που έχετε απλώσει.
  • Βάλτε την γέμιση επάνω στα φύλλα, και στρώστε την με μια σπάτουλα για να είναι ομοιόμορφη. Τα κομμάτια των φύλλων που εξέχουν από το ταψί μας, τα διπλώνετε προς τα μέσα έτσι ώστε να ακουμπούν στην γέμιση. Προσθέστε και άλλα 3-4 φύλλα λαδωμένα.
  • Ψήνετε για 40’ στους 170 βαθμούς C, τοποθετώντας το ταψί στην βάση του φούρνου.
  • Η πίτα μας είναι έτοιμη, όταν θα δείτε το φύλλο να έχει ροδίσει.
  • Αφήστε την να κρυώσει λίγο, κόψτε την σε κομμάτια και πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα!
  ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 συσκευασίες Κολοκύθα στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή"
  • 1 κ.γ. κοπανισμένα γαρύφαλλα
  • 2 κ.γ. κανέλλα
  • 3/4 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. σταφίδα
  • λάδι για άλειμμα των φύλλων
  • αχνή ζάχαρη για σερβίρισμα