3f8ed34eb3fb698f83fa568bae277f488813c1b4
Τα καλοκαιρινά φρούτα στην διατροφή μας
Ιούλιος 14, 2020
pumpkin-header
Νέα σοδειά Κολοκύθας στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή»
Σεπτέμβριος 22, 2020

5 Εύκολα Tips για την κουζίνα σας!

woman in kitchen-1200X480

1.Τηγανητά αυγά

Για να τηγανίσουμε αυγό με λίγο λάδι και μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιούμε ένα μικρό, καλό αντικολλητικό τηγάνι. Το βάζουμε στη φωτιά μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και κουνάμε το τηγάνι να απλώσει. Σπάμε το αυγό ή τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω στο λάδι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι (διαφανές καλύτερα για να βλέπουμε τι γίνεται μέσα) χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει λευκό το ασπράδι..

2.Μακαρόνια

Για να φτιάξουμε μακαρόνια βάζουμε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό για κάθε 100 γρ. ζυμαρικό που θέλουμε να φτιάξουμε. Συμβουλευόμαστε τον προτεινόμενο χρόνο βρασίματος από τη συσκευασία. Αλατίζουμε γενναία το νερό όταν πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε στην αρχή με πιρούνα για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια και βράζουμε στον επιθυμητό χρόνο. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν για να το χρησιμοποιήσουμε, αν θελήσουμε να τα δέσουμε με μια σάλτσα. Επιστρέφουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα χωρίς να τα ξεβγάλουμε με κρύο νερό, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ή με λίγο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

3.Σάλτσα ντομάτας

Για να φτιάξουμε εύκολα σάλτσα ντομάτας για κάθε χρήση πλένουμε καλά 500 γρ. φρέσκες ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση- αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ. Ρίχνουμε τον πολτό της ντομάτας ή το περιεχόμενο της κονσέρβας σε μικρή κατσαρόλα μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει. Στο τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και αρωματίζουμε με ψιλοκομμένα φυλλαράκια βασιλικού.

4.Αν πέσει πολύ πιπέρι στο φαγητό

Αν είναι με λευκή σάλτσα προσθέτουμε χυμό από λεμόνι, λάιμ ή ξίδι και λίγη ζάχαρη ή γιαούρτι. Αν είναι κοκκινιστό προσθέτουμε ξυσμένη ντομάτα και το βράζουμε λίγο ακόμα.

5.Τέλεια μπριζόλα

Μην την ψήσεις κατευθείαν μόλις τη βγάλεις από το ψυγείο. Άφησέ την για 1 ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να ψηθεί ομοιόμορφα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Οκτώβριος 16, 2020
1200x480

Ποιά λαχανικά αποτελούν «θησαυρό» για την τόνωση του ανοσοποιητικού

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το δυνατό ανοσοποιητικό ξεκινά από το τραπέζι. Ένα υγιές έντερο είναι το κλειδί της καταπολέμησης κατά των πραγμάτων που θέλουν να βλάψουν το ανοσοποιτικό μας σύστημα. Οι ενήλικες πρέπει να τρώνε καθημερινά 5 μερίδες φρέσκων φρούτων […]
Οκτώβριος 5, 2020
1200x480

Ενημέρωση για τα μέτρα ασφαλείας Covid – 19.

Αγαπητοί Συνεργάτες   Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορονοιού γενικότερα αλλά και ειδικότερα, σε επιχειρήσεις του νομού Πέλλας, καθώς επίσης και στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται από την  επιχείρηση ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ αδιάλειπτα από τις αρχές Μαρτίου […]
Σεπτέμβριος 29, 2020
1200x480

5 Λόγοι να εντάξετε την κολοκύθα στην διατροφή σας!

Η κολοκύθα αποτελεί τον πρωταγωνιστή του Halloween που γιορτάζεται σε πολλές χώρες, αλλά και νοστιμότατο υλικό για πίτες, σούπες και άλλες συνταγές. Η κολοκύθα όμως, το απόλυτο φθινοπωρινό λαχανικό, είναι επίσης μια υγιεινή τροφή που προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *