Ψητό καλαμπόκι με πικάντικο βούτυρο τσίλι και φρέσκο λάιμ

897976
Κουλουράκια Καρότου
Απρίλιος 3, 2017
pasta1
Πέννες με κρέμα Κολοκύθας και Τοματίνια
Απρίλιος 6, 2017

Ψητό καλαμπόκι με πικάντικο βούτυρο τσίλι και φρέσκο λάιμ

955
  1. Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (για να ανακατεύεται εύκολα).
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 6 υλικά ( το τσίλι, το κύμινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το νέκταρ αγαύης και το αλάτι) και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (175-205ο C).
  4. Αλείφουμε τα καλαμπόκια με το λάδι ελαιοκράμβης και τα βάζουμε στο γκριλ. Τα γυρίζουμε κάθε λίγα λεπτά, για να μην καούν. Ψήνουμε για 13 λεπτά.
  5. Τοποθετούμε τα καλαμπόκια σε πιατέλα και αλείφουμε το κάθε ένα με το βούτυρο τσίλι. Πασπαλίζουμε από πάνω με κόλιανδρο και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ

30' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Αύγουστος 6, 2020
beetroot_1200x675

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις […]
Αύγουστος 6, 2020
keftedes-1200X675

Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα

Εκτέλεση Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή  και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη […]
Ιούλιος 24, 2020
1200

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

Εκτέλεση Για το παγωτό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *