Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

1200
Τσιπς από παντζάρια
Νοέμβριος 13, 2020
1200x675
Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά
Νοέμβριος 26, 2020

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

1200

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε φωτιά δυνατή, όσο βράζει  η κολοκύθα θα βγάλει όλα της τα υγρά και θα μαλακώσει.
  • Όταν έχει ψηθεί και «στεγνώσει», προσθέτουμε την ζάχαρη και 20-30 ml. ελαιόλαδο, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε επάνω στην φωτιά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
  • Αφήνουμε να κρυώσει η κολοκύθα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Σε ένα γουδί κοπανίζουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την κολοκύθα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα μπαχαρικά, τον χυμό και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά.
    Ανοίγουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε, απλώνουμε γέμιση και κλείνουμε σε ρολό κατά μήκος.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ώστε να φτιάξουμε μια στριφτή πίτα. Αλείψουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και  ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 175ο C.
  • Όσο ψήνεται η κολοκυθόπιτα, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Μόλις βγει ζεστή η κολοκυθόπιτα από τον φούρνο την σιροπιάζουμε, κουταλιά-κουταλιά.
    Μεταφέρουμε την σιροπιαστή κολοκυθόπιτα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

 

50' λεπτά


χρόνος παρασκευής

μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Νοέμβριος 26, 2020
1200x675

Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία με τα Ρεβίθια στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή και τα μεταφέρεις  σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά. Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. […]
Νοέμβριος 16, 2020
1200

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε […]
Νοέμβριος 13, 2020
1200

Τσιπς από παντζάρια

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία αγρόκηπος Χαλβατζή παντζάρια στο ατμό. Κόβεις σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο Προθερμαίνεις τον φούρνο σε αέρα στους 170 Αν δεν έχεις ψεκαστήρα λαδιού θα τα τοποθετήσεις σε ένα μεγάλο μπολ, θα προσθέσεις ελαιόλαδο και θα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *