Ριζότο με παντζάρι, ρόκα και γιαούρτι

1200x675
Κολοκύθα με κινόα
Απρίλιος 14, 2020
1200
Ψητό κοτόπουλο με καλαμπόκι και ρεβίθια
Απρίλιος 16, 2020

Ριζότο με παντζάρι, ρόκα και γιαούρτι

1200

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση

  1. Βάζετε στο multi τα παντζάρια, τα πολτοποιείτε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτετε το ρύζι και το σκόρδο και ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού.
  3. Ρίχνετε το κρασί και περιμένετε να το πιει εντελώς. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζωμό και σιγοβράζετε μέχρι να τον πιει, οπότε προσθέτετε το δεύτερο φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύετε σχεδόν συνέχεια και περιμένετε κάθε φορά να πιει το υγρό (αλλά όχι να στεγνώσει τελείως), πριν ρίξετε το επόμενο φλιτζάνι ζωμό
  4. Σε περίπου 20 λεπτά το ρύζι είναι al dente και χυλωμένο. Προσοχή, δεν πρέπει να το παραβράσετε!
  5. Προσθέτετε τον πολτό των παντζαριών και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε για 1-2 λεπτά ακόμη στη φωτιά και αποσύρετε. Στο σημείο αυτό, το ριζότο μπορεί να περιμένει μέχρι και 15 λεπτά, αν δεν είστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.

     

  6. Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέτετε την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι και ρίχνετε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε το ριζότο στα πιάτα γαρνίροντας με γιαούρτι και φυλλαράκια ρόκας.

50' λεπτά


χρόνος παρασκευής

Μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάιος 27, 2020
1200

Smoothie με γιαούρτι, παντζάρια και κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα παντζάρια και την μπανάνα  με το γάλα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντερ, τα παγωμένα κόκκινα φρούτα, την κανέλα και το χυμό του μοσχολέμονου, χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον […]
Απρίλιος 24, 2020
1200

Ψητή σελινόριζα με καρότα

Εκτέλεση Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στην τελευταία θέση. Ανακάτεψε τη σελινόριζα με τέσσερις κουταλιές λάδι, μία κουταλιά θυμάρι και μισή κουταλιά πάπρικα και αλάτι. Ρίξε τα υλικά σε αλουμινόχαρτο και κλείσ’ τα σε ένα […]
Απρίλιος 16, 2020
1200

Ψητό κοτόπουλο με καλαμπόκι και ρεβίθια

Εκτέλεση Ανακατεύεις το μαλακωμένο βούτυρο με την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Το απλώνεις σε όλο το κοτόπουλο και το τοποθετείς σε ένα μεγάλο ταψί, ξαπλωμένο στο ένα στήθος. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200C. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνεις το λάδι σε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *