Ριζότο με παντζάρι, ρόκα και γιαούρτι

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση
  1. Βάζετε στο multi τα παντζάρια, τα πολτοποιείτε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτετε το ρύζι και το σκόρδο και ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού.
  3. Ρίχνετε το κρασί και περιμένετε να το πιει εντελώς. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζωμό και σιγοβράζετε μέχρι να τον πιει, οπότε προσθέτετε το δεύτερο φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύετε σχεδόν συνέχεια και περιμένετε κάθε φορά να πιει το υγρό (αλλά όχι να στεγνώσει τελείως), πριν ρίξετε το επόμενο φλιτζάνι ζωμό
  4. Σε περίπου 20 λεπτά το ρύζι είναι al dente και χυλωμένο. Προσοχή, δεν πρέπει να το παραβράσετε!
  5. Προσθέτετε τον πολτό των παντζαριών και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε για 1-2 λεπτά ακόμη στη φωτιά και αποσύρετε. Στο σημείο αυτό, το ριζότο μπορεί να περιμένει μέχρι και 15 λεπτά, αν δεν είστε έτοιμοι για το σερβίρισμα.  
  6. Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέτετε την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι και ρίχνετε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε το ριζότο στα πιάτα γαρνίροντας με γιαούρτι και φυλλαράκια ρόκας.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  • 500γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 συσκευασίες Παντζάρια Αγροκήπος Χαλβατζή στον ατμό
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας, καυτό
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 150γρ. γιαούρτι
  • 20 φυλλαράκια άγριας ρόκας