Μπουκίτσες Κολοκύθας με ρύζι και σταφίδες

1200_1
Αφράτα Donuts με κολοκύθα
Οκτώβριος 28, 2019
6
Σαλάτα με καρότο, πορτοκάλι και αβοκάντο
Νοέμβριος 14, 2019

Μπουκίτσες Κολοκύθας με ρύζι και σταφίδες

1200x675

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το νερο. Ανακατεύετε για να έχετε μια σχετικά μαλακή ζύμη.
  •  Την ζυμώνετε (διπλώνετε) μερικές φορές, την μαζεύετε σε μπάλα και την βάζετε πίσω στο μπολ. Σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε για 1 ώρα να «ξεκουραστεί».
  • Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με διπλάσιο νερό, σε μέτρια φωτία και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά. Το σουρώνετε (εαν έχει νερό) και το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.

    Για την γέμιση

  • Τρίβετε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή».
  • Σε ένα μπολ, βάζετε την ζάχαρη, την κολοκύθα, τις σταφίδες και το ρύζι.
  • Προθερμένετε τον φούρνο στους 180ο και στρώνετε ενα ταψί με λαδόκολα.
  • Ανοίγετε με την ζύμη σε λεπτά φύλλα και βάζετε την γέμιση.
  • Κάντε τα μπουκίτσες και ρίξτε απο πάνω την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
  • Μεταφέρετε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 30΄ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε με καφέ η με τσάϊ!

40' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Δεκέμβριος 2, 2019
1200x675

Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

Εκτέλεση Αφού πλύνουμε και χοντροκόψουμε τα σαλατικά  μας, τα βάζουμε μαζί με τα παντζάρια σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και το πορτοκάλι, το χωρίζουμε σε φέτες και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα […]
Νοέμβριος 21, 2019
1200x675

Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο  και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση […]
Νοέμβριος 14, 2019
1200x675

Σαλάτα Φακόρυζο

Εκτέλεση Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Ρίχνετε το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το ρύζι, την δάφνη και αλάτι. Προσθέτετε 1 1/2 κούπα νερό και χαμηλώνετε την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *