Μπουκίτσες Κολοκύθας με ρύζι και σταφίδες

1200_1
Αφράτα Donuts με κολοκύθα
Οκτώβριος 28, 2019
6
Σαλάτα με καρότο, πορτοκάλι και αβοκάντο
Νοέμβριος 14, 2019

Μπουκίτσες Κολοκύθας με ρύζι και σταφίδες

1200x675

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το νερο. Ανακατεύετε για να έχετε μια σχετικά μαλακή ζύμη.
  •  Την ζυμώνετε (διπλώνετε) μερικές φορές, την μαζεύετε σε μπάλα και την βάζετε πίσω στο μπολ. Σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε για 1 ώρα να «ξεκουραστεί».
  • Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με διπλάσιο νερό, σε μέτρια φωτία και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά. Το σουρώνετε (εαν έχει νερό) και το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.

    Για την γέμιση

  • Τρίβετε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή».
  • Σε ένα μπολ, βάζετε την ζάχαρη, την κολοκύθα, τις σταφίδες και το ρύζι.
  • Προθερμένετε τον φούρνο στους 180ο και στρώνετε ενα ταψί με λαδόκολα.
  • Ανοίγετε με την ζύμη σε λεπτά φύλλα και βάζετε την γέμιση.
  • Κάντε τα μπουκίτσες και ρίξτε απο πάνω την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
  • Μεταφέρετε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 30΄ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε με καφέ η με τσάϊ!

40' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Αύγουστος 6, 2020
beetroot_1200x675

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις […]
Αύγουστος 6, 2020
keftedes-1200X675

Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα

Εκτέλεση Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή  και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη […]
Ιούλιος 24, 2020
1200

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

Εκτέλεση Για το παγωτό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *