Κεικ ρολό με κολοκύθα

2
Πρωινό με παντζάρι και αυγά
Σεπτέμβριος 18, 2019
1200_1
Αφράτα Donuts με κολοκύθα
Οκτώβριος 28, 2019

Κεικ ρολό με κολοκύθα

1200_2

Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, αλείψτε και αλευρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25×40.
  • Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με την ζάχαρη με την βοήθεια του μίξερ για πέντε λεπτά.
  • Ανοίξτε την συσκευασία κολοκύθας στον ατμό Αγρόκηπο χαλβατζή και κάντε τον πουρέ.
  • Μετά θα προσθέσετε τον πουρέ κολοκύθας και το χυμό λεμονιού σταδιακά.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με την κολοκύθα.
  • Απλώστε το βούτυρο στο ταψί, ρίξτε το μείγμα και από πάνω τα τριμμένα καρύδια και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
  • Τοποθετείστε το κέικ σε μία πετσέτα που έχετε «βρέξει» με την ζάχαρη άχνη και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.

    Για την γέμιση

  • Σε ένα μπολ τοποθετείστε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ξετυλίξτε το κέικ κολοκύθας μόλις κρυώσει, απλώστε τη γέμιση και ξανατυλίξτε.
  • Τοποθετείτε στο ρολό κέικ κολοκύθας σε μία λαδόκολλα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
  • Τυλίξτε το κέικ σε ένα κομμάτι λαδόκολλας σαν καραμέλα και τοποθετείστε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Σερβίρετε κρύο. Πριν το κόψετε, γαρνίρετε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.

40' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Ιανουάριος 3, 2020
1200x675_1

Ριζότο κολοκύθας με σαφράν

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Μετά στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το σαφράν.Ζεσταίνουμε το […]
Δεκέμβριος 2, 2019
1200x675

Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

Εκτέλεση Αφού πλύνουμε και χοντροκόψουμε τα σαλατικά  μας, τα βάζουμε μαζί με τα παντζάρια σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και το πορτοκάλι, το χωρίζουμε σε φέτες και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα […]
Νοέμβριος 21, 2019
1200x675

Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο  και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *