Κεικ ρολό με κολοκύθα

2
Πρωινό με παντζάρι και αυγά
Σεπτέμβριος 18, 2019
1200_1
Αφράτα Donuts με κολοκύθα
Οκτώβριος 28, 2019

Κεικ ρολό με κολοκύθα

1200_2

Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, αλείψτε και αλευρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25×40.
  • Τοποθετείστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με την ζάχαρη με την βοήθεια του μίξερ για πέντε λεπτά.
  • Ανοίξτε την συσκευασία κολοκύθας στον ατμό Αγρόκηπο χαλβατζή και κάντε τον πουρέ.
  • Μετά θα προσθέσετε τον πουρέ κολοκύθας και το χυμό λεμονιού σταδιακά.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ και προσθέστε το μείγμα σε εκείνο με την κολοκύθα.
  • Απλώστε το βούτυρο στο ταψί, ρίξτε το μείγμα και από πάνω τα τριμμένα καρύδια και ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.
  • Τοποθετείστε το κέικ σε μία πετσέτα που έχετε «βρέξει» με την ζάχαρη άχνη και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά.

    Για την γέμιση

  • Σε ένα μπολ τοποθετείστε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ξετυλίξτε το κέικ κολοκύθας μόλις κρυώσει, απλώστε τη γέμιση και ξανατυλίξτε.
  • Τοποθετείτε στο ρολό κέικ κολοκύθας σε μία λαδόκολλα και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
  • Τυλίξτε το κέικ σε ένα κομμάτι λαδόκολλας σαν καραμέλα και τοποθετείστε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Σερβίρετε κρύο. Πριν το κόψετε, γαρνίρετε προαιρετικά με λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη.

40' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Νοέμβριος 14, 2019
5

Σαλάτα με φακόρυζο και μυρωδικά

Εκτέλεση Ανοίγετε την συσκευασία με το φακόρυζο και θα προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το Dressing και ανακατέψτε. Μετά είστε έτοιμη για σερβιρισμά!
Νοέμβριος 14, 2019
4

Συνοδευτική σαλάτα με ρεβίθια και φέτα

Εκτέλεση   Αρχικά κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ανακατεύεται και τα 3 υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Ρίχνω στο μπωλ το χυμό λεμόνι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και […]
Νοέμβριος 14, 2019
6

Σαλάτα με καρότο, πορτοκάλι και αβοκάντο

Εκτέλεση Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ. Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Τοποθετείτε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *