Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη.
  • Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις πάρει ωραίο χρώμα προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
  • Αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά περίπου, γυρνώντας το ανά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το τηγάνι και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
  • Παράλληλα κόβουμε τα παντζάρια σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε έναν πολυκόπτη μαζί με το ταχίνι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε το χούμους παντζαριού καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη και απαλή κρέμα.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη.
  • Τοποθετούμε μία αραβική πίτα στην επιφάνεια της κουζίνας και προσθέτουμε κατά μήκος χούμους παντζαριού, φέτες από το ψαρονέφρι, τριμμένο καρότο, κομμένα φύλλα από τη Γαλλική σαλάτα και γιαούρτι.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  • Μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 500 γρ φιλέτο ψαρονέφρι
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 2 μικρά καρότα
  • 20 γρ ταχίνι
  • Γαλλική σαλάτα
  • Στραγγιστό γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Κουρκουμά