Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

keftedes-1200X675
Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα
Αύγουστος 6, 2020

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

beetroot_1200x675

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη.
  • Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις πάρει ωραίο χρώμα προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
  • Αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά περίπου, γυρνώντας το ανά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το τηγάνι και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
  • Παράλληλα κόβουμε τα παντζάρια σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε έναν πολυκόπτη μαζί με το ταχίνι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε το χούμους παντζαριού καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη και απαλή κρέμα.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη.
  • Τοποθετούμε μία αραβική πίτα στην επιφάνεια της κουζίνας και προσθέτουμε κατά μήκος χούμους παντζαριού, φέτες από το ψαρονέφρι, τριμμένο καρότο, κομμένα φύλλα από τη Γαλλική σαλάτα και γιαούρτι.

30 ' λεπτά


χρόνος παρασκευής

Μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Αύγουστος 6, 2020
beetroot_1200x675

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις […]
Αύγουστος 6, 2020
keftedes-1200X675

Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα

Εκτέλεση Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή  και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη […]
Ιούλιος 24, 2020
1200

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

Εκτέλεση Για το παγωτό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *