ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Δεκέμβριος 1, 2017
bloh

Παντζαροκεφτεδάκια με σως γιαούρτι/ταχίνι από το Eat Me

Για τα Παντζαροκεφτεδάκια  Στο μούλτι πολτοποιούμε τα παντζάρια και τοποθετούμε τον πουρέ σε ενα μεγάλο μπολ. Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με λίγο λάδι και αλάτι, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μπαλσαμικό ξύδι να καραμελώσουν και αφήνουμε […]
Νοέμβριος 21, 2017
Συνοδέψτε την με δροσερή, πράσινη σαλάτα!

Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista

Βράζουμε τα μακαρόνια σε βαθμό al dente. Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, βάζουμε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Στο μπολ με την κολοκύθα προσθέτετε, […]
Οκτώβριος 20, 2017
psomakia-kolokithas

Ψωμάκια Κολοκύθας με μέλι

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το νερό και την ξηρή μαγιά και για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε στο μίγμα τον πουρέκαι το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το αλεύρι […]
Οκτώβριος 13, 2017
pita-kolokithas-me-pecan-preview

Πίτα Κολοκύθας με Καρύδια Πεκάν

Προετοιμασία Ζύμης Ανοίγουμε την ζύμη προσεκτικά με έναν πλάστη. Την τοποθέτουμε σε ένα ειδικό σκεύος για τάρτες, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς. H ζύμη μας, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη σε διάμετρο από το σκεύος, καθώς θα […]
Οκτώβριος 2, 2017
risoto---kolok

Ριζότο με Κολοκύθα και Amaretto

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το εσαλότ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στα τελευταία δύο προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε Ύστερα, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με […]
Σεπτέμβριος 5, 2017
emista-pantzaria-copy

Παντζάρια γεμιστά με ρύζι

Στα παντζάρια στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» κάντε μια τρύπα στην μέση με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Εφόσον βράσετε το ρύζι, προετοιμάστε το σαν να ήταν σαλάτα. Προσθέστε τις ελιές, το βραστό αβγό κομμένο σε μικρά κομμάτια, λίγο μηλόξυδο και […]