Σούπα Βελουτέ Κολοκύθας & Γλυκοπατάτας

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο
  2. Ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπαπάτα,το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
  4. Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
  5. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
  6. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε την κολοκύθα στον ατμό κομμένη κομματάκια.
  7. Τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi.Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με μια φέτα ψημένο ψωμί.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά
  • 2 συσκευασίες Κολοκύθα στον ατμό
  • 1 γλυκοπατάτα σε κύβους
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
  • 3 καρότα σε κομματάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • Γιαούρτι στραγγιστό ή Ξινομυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  tip-iconTIP Για πιο πλούσία γεύση, πριν το σερβίρετε προσθέστε μια κουταλιά από το τυρί ή το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.