Κολοκυθόπιτα Αλμυρή

87676
Κέικ με Μήλο και Καρότο
April 15, 2017
hjfj
Καλαμπόκι με Σκόρδο και Μαιντανό
April 19, 2017

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή

kolokithopita5
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το πλιγούρι για να ρουφήξει τα υγρά.
  3. Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα της κολοκύθας, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά .
  6. Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα και λαδώνουμε κάθε φύλο.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι με λίγο λάδι ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
  8. Χαράζουμε την πίτα και την αλείφουμε με λίγο γάλα ή νερό για να γίνει τραγανό το φύλλο.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

70' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


October 22, 2020
1200

Roasted Beets with Bacon, Garlic, and Chestnuts

Instructions  Preheat oven to 400°. Slice the beets and the bacon into cubes. In a shallow 3- to 3 1/2-qt. baking dish, toss beets, bacon, garlic, oil, and salt. Bake, stirring every 15 minutes or so, until beets are tender when […]
July 24, 2020
1200

Homemade beetroot ice cream

Instructions  For the Ice-cream  Preheat the oven to 20 ° C. Open the package with the steamed beets Agrokipos Halvatzis. Put them in a pan with non-stick paper on the bottom and pour water until the middle of the beets. […]
May 27, 2020
1200

Smoothie with yogurt, beets, and red fruits

Instruction  In a blender, mash the beets and banana with the milk for 1-2 minutes. Add the ginger, the frozen red fruit, the cinnamon, and the lemon juice. Beat well to homogenize the ingredients. Mix the yogurt with the chopped […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *