Να μαγειρέψουμε τα λαχανικά στον ατμό ή βραστά;
December 3, 2016
10+2 οδηγίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
December 4, 2016

Νέα δεδομένα για τα οφέλη της κατανάλωσης φρούτων

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, δείχνει πως η καθημερινή κατανάλωση φρέσκων φρούτων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Για τους σκοπούς της μελέτης, ερευνητές από την Κίνα συγκέντρωσαν δεδομένα από περισσότερους από 500.000 ενήλικες ηλικίας 30-79 ετών, χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών νοσημάτων, οι οποίοι δεν ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση. Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να καταγράψουν το είδος και την ποσότητα των φρούτων που κατανάλωναν καθημερινά, ενώ παράλληλα, η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε την κατάσταση της υγείας τους για συνολικό διάστημα 7 ετών.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν πως όσοι κατανάλωναν καθημερινά φρέσκα φρούτα είχαν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και γλυκόζης αίματος, σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν φρούτα σπάνια ή καθόλου. Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωση 100 γραμμαρίων φρέσκων φρούτων βρέθηκε να συνδέεται με 30% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ο σχεδιασμός της μελέτης δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μείωση του κινδύνου οφείλεται αποκλειστικά στην κατανάλωση φρούτων, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει συσχέτιση. Τέλος, εκτιμά πως με βάση την παρατηρούμενη συσχέτιση, η ευρεία κατανάλωση φρέσκων φρούτων στην Κίνα θα μπορούσε ενδεχομένως να «προλάβει» 200.000 θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια το χρόνο και ίσως ακόμη περισσότερες περιπτώσεις εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


June 1, 2017
478809909

Φρούτα και Λαχανικά Ιουνίου

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που «σνομπάρουμε» τα λαχανικά με ρίζες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, για να απολαύσουμε τα ζουμερά και δροσιστικά φρούτα και λαχανικά με έντονα χρώματα, που επιπλέον, κάνουν καλό στην υγεία μας. Όσο πιο ζεστός γίνεται […]
May 22, 2017
bigstock-Chef-Cooking-3008613dfgsdg

Κοινά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά!

Τα λαχανικά, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της διατροφής μας, έχουν τη δική τους τεχνική στον τρόπο μαγειρεύονται ώστε να μην αλλοιώνονται οι βιταμίνες, η γεύση τους και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Τις περισσότερες φορές κόβονται λανθασμένα, μαγειρεύονται σε […]
April 27, 2017
27d7e1bf8a2ff1beebfefb48a93c0980

Μάιος! Τα Φρούτα και τα λαχανικά της εποχής

Είναι πολύ σημαντικό και για την τσέπη σας αλλά και για την υγεία σας να επιλέγετε φρούτα και λαχανικά εποχής. Ποιος ο λόγος να φάτε ψεύτικο καρπούζι τον Μάρτη όταν υπάρχουν ζουμερά πορτοκάλια; Και ποιος ο λόγος να ταΐσετε τα […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *