Ριζότο απο κολοκύθα και καρότο

Πλύντε και μουλιάστε το κριθαράκι για 1-2 ώρες ή όλη νύχτα. Βράστε 4 κούπες νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σαφράν και κατεβάστε το από τη φωτιά. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο & το καροτο. Ζεστάνετε ½ κουτ. σούπας λάδι και προσθέστε την κολοκύθα, το καρότο και το κρεμμύδι. Αφήστε τα να βράσουν με καπάκι. Πολτοποιήστε την κολοκύθα και το καρότο. Ζεστάνετε ½ κουτ. σούπας και σοτάρετε για λίγο το σκόρδο και το τσίλι. Προσθέστε το κριθαράκι και αφήστε το να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέστε μία κουτάλα από το νερό με το σαφράν και αφήστε να σιγοβράσουν. Προσθέστε κι άλλο νερό και ανακατέψτε μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει. Προσθέστε τον πουρέ της κολοκύθας και του καρότου, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και αφήστε να βράσουν για 2 ακόμη λεπτά. ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα ελληνικη

Υλικά
  • 1 κούπα του τσαγιού κριθαρότο
  • 1 πακέτο κολοκύθα «Αγρόκηπος Χαλβατζή»
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 4-5 κομμάτια σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι & 1 πράσινο chilli
  • ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • Αλάτι & 1 πρέζα σαφράν
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Βασιλικός για γαρνιτούρα
  • Περίπου 4 κούπες του τσαγιού νερό
tip-iconTIP Κάνε τέλειοι προβληματική νέο αν, υόρκη άπειρα αντιλήφθηκαν αν λες.