Παντζαρόπιτα με φέτα
Ιούλιος 2, 2020Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα
Αύγουστος 6, 2020
Εκτέλεση
Για το παγωτό:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο φούρνο.
- Ψήσε για 1 ώρα και άφησε τα να κρυώσουν. Κόψε στα 4 τα παντζάρια και πέρασε τα από το μπλέντερ. Αφαίρεσε το 1¼ μιας κούπας και άφησε το στην άκρη.
- Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε τους κρόκους.
- Σε ένα τηγάνι βάλε τις 3 κούπες κρέμας, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια. Στο τέλος πρόσθεσε και τη 1 και ¼ κούπα από τον πουρέ παντζαριών που είχες κρατήσει στην άκρη. Σε μέτρια θερμοκρασία ανακάτευε τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Βγάλε το τηγάνι και πρόσθεσε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα. Ξαναβάλε το τηγάνι στη θερμοκρασία για 3-4 λεπτά και ανακάτευε συνέχεια. Στο τέλος πρόσθεσε τη μια κούπα κρέμας και ανακάτεψε καλά. Βάλε το υλικό σε ένα μεταλλικό σκεύος για την κατάψυξη και άφησε το για μια νύχτα να παγώσει.Για το topping:
- Άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι ανακάτεψε τις ζάχαρες, το βούτυρο και μισή κούπα νερό μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξε τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους και ρίξε το υλικό στο ταψί. Ψήσε για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Μόλις κρυώσει πέρασε το από το μπλέντερ.
30 ' λεπτά
χρόνος παρασκευής
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό
Μάρτιος 9, 2021
Published by manager at Μάρτιος 9, 2021 Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και τις πατάτες με λάδι και αλάτι . Βράζουμε τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε τις πατάτες […]
Ιανουάριος 7, 2021
Published by manager at Ιανουάριος 7, 2021 Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
Published by manager at Δεκέμβριος 9, 2020 Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]