Μπουκίτσες Κολοκύθας με ρύζι και σταφίδες

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το νερο. Ανακατεύετε για να έχετε μια σχετικά μαλακή ζύμη.
  •  Την ζυμώνετε (διπλώνετε) μερικές φορές, την μαζεύετε σε μπάλα και την βάζετε πίσω στο μπολ. Σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε για 1 ώρα να «ξεκουραστεί».
  • Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με διπλάσιο νερό, σε μέτρια φωτία και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά. Το σουρώνετε (εαν έχει νερό) και το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Για την γέμιση
  • Τρίβετε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή».
  • Σε ένα μπολ, βάζετε την ζάχαρη, την κολοκύθα, τις σταφίδες και το ρύζι.
  • Προθερμένετε τον φούρνο στους 180ο και στρώνετε ενα ταψί με λαδόκολα.
  • Ανοίγετε με την ζύμη σε λεπτά φύλλα και βάζετε την γέμιση.
  • Κάντε τα μπουκίτσες και ρίξτε απο πάνω την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
  • Μεταφέρετε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 30΄ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε με καφέ η με τσάϊ!
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι ελληνικό

Υλικά Για το φύλλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • ½ κιλό σταρένιο αλεύρι
  • 2κ.γ. ξύδι
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 300 ml νερό Για την γέμιση
  • 2 Συσκευασίες κολοκύθα στον ατμό “Αγρόκηπος Χαλβατζή”
  • 140 γρ. Σταφίδες (περ. 1φλ.)
  • 150 γρ Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 6 κ.σ. ρύζι (περ.70 γρ.)