Μπουκίτσες Κολοκύθας με ρύζι και σταφίδες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το νερο. Ανακατεύετε για να έχετε μια σχετικά μαλακή ζύμη.
- Την ζυμώνετε (διπλώνετε) μερικές φορές, την μαζεύετε σε μπάλα και την βάζετε πίσω στο μπολ. Σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε για 1 ώρα να «ξεκουραστεί».
- Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με διπλάσιο νερό, σε μέτρια φωτία και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά. Το σουρώνετε (εαν έχει νερό) και το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Για την γέμιση
- Τρίβετε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή».
- Σε ένα μπολ, βάζετε την ζάχαρη, την κολοκύθα, τις σταφίδες και το ρύζι.
- Προθερμένετε τον φούρνο στους 180ο και στρώνετε ενα ταψί με λαδόκολα.
- Ανοίγετε με την ζύμη σε λεπτά φύλλα και βάζετε την γέμιση.
- Κάντε τα μπουκίτσες και ρίξτε απο πάνω την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
- Μεταφέρετε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 30΄ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε με καφέ η με τσάϊ!
Παντζάρι ελληνικό
Υλικά Για το φύλλο- 100 ml ελαιόλαδο
- ½ κιλό σταρένιο αλεύρι
- 2κ.γ. ξύδι
- 1κ.γ. αλάτι
- 300 ml νερό Για την γέμιση
- 2 Συσκευασίες κολοκύθα στον ατμό “Αγρόκηπος Χαλβατζή”
- 140 γρ. Σταφίδες (περ. 1φλ.)
- 150 γρ Ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 6 κ.σ. ρύζι (περ.70 γρ.)