Μπουκίτσες Κολοκύθας με ρύζι και σταφίδες

1200_1
Αφράτα Donuts με κολοκύθα
Οκτώβριος 28, 2019
6
Σαλάτα με καρότο, πορτοκάλι και αβοκάντο
Νοέμβριος 14, 2019

Μπουκίτσες Κολοκύθας με ρύζι και σταφίδες

1200x675

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το νερο. Ανακατεύετε για να έχετε μια σχετικά μαλακή ζύμη.
  •  Την ζυμώνετε (διπλώνετε) μερικές φορές, την μαζεύετε σε μπάλα και την βάζετε πίσω στο μπολ. Σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε για 1 ώρα να «ξεκουραστεί».
  • Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με διπλάσιο νερό, σε μέτρια φωτία και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά. Το σουρώνετε (εαν έχει νερό) και το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.

    Για την γέμιση

  • Τρίβετε την Κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή».
  • Σε ένα μπολ, βάζετε την ζάχαρη, την κολοκύθα, τις σταφίδες και το ρύζι.
  • Προθερμένετε τον φούρνο στους 180ο και στρώνετε ενα ταψί με λαδόκολα.
  • Ανοίγετε με την ζύμη σε λεπτά φύλλα και βάζετε την γέμιση.
  • Κάντε τα μπουκίτσες και ρίξτε απο πάνω την κανέλα και λίγη ζάχαρη.
  • Μεταφέρετε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 30΄ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε με καφέ η με τσάϊ!

40' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Ιανουάριος 7, 2021
1200

Βελουτέ ψαρόσουπα παντζαριού με τσιπούρα

Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλύψει τα ¾ και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε […]
Δεκέμβριος 9, 2020
201209_kolokitha_1200x675

Πιτάκια με Κολοκύθα και Καρύδια

Εκτέλεση Ανοίγουμε την συσκευασία με την κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος  Χαλβατζή και την τρίβουε στον τρίφτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ . Βάζουμε δύο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει […]
Νοέμβριος 26, 2020
1200x675

Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία με τα Ρεβίθια στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή και τα μεταφέρεις  σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά. Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *