Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια

Εκτέλεση Για το στήσιμο του ταψιού
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στη βάση όσα φύλλα λαζάνια πάρει, σπάμε ένα φύλλο και καλύπτουμε τα τυχόν κενά.
  • Βάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα κολοκύθας και στη συνέχεια καλύπτουμε με φύλλα λαζάνια.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας όλα τα μανιτάρια από πάνω και βάζοντας ακόμα μια στρώση λαζάνια.
  • Τέλος, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα κολοκύθας.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
  • Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Για τα μανιτάρια
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, επίσης προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και το σβήνουμε με το κρασί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν τα υγρά τους.
Για την κρέμα κολοκύθας
  • Ανοιγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και το πράσο σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το σκόρδο και προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαγειρεμένη κολοκύθα και το ζωμό και χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η κρέμα σαν σφιχτή μπεσαμέλ.
  ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα Ελληνική

Υλικά
  • 15 φύλλα λαζάνια
Για τα μανιτάρια
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι κρασί
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για την κρέμα κολοκύθας
  • Μια συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι