Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια

1200
Ψητά παντζάρια με μπέικον, σκόρδο και κάστανα
Οκτώβριος 22, 2020
1200
Τσιπς από παντζάρια
Νοέμβριος 13, 2020

Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια

1200

Εκτέλεση

Για το στήσιμο του ταψιού

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στη βάση όσα φύλλα λαζάνια πάρει, σπάμε ένα φύλλο και καλύπτουμε τα τυχόν κενά.
  • Βάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα κολοκύθας και στη συνέχεια καλύπτουμε με φύλλα λαζάνια.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας όλα τα μανιτάρια από πάνω και βάζοντας ακόμα μια στρώση λαζάνια.
  • Τέλος, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα κολοκύθας.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
  • Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Για τα μανιτάρια

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, επίσης προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και το σβήνουμε με το κρασί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν τα υγρά τους.

Για την κρέμα κολοκύθας

  • Ανοιγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και το πράσο σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το σκόρδο και προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαγειρεμένη κολοκύθα και το ζωμό και χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η κρέμα σαν σφιχτή μπεσαμέλ.

 

60' λεπτά


χρόνος παρασκευής

μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Νοέμβριος 26, 2020
1200x675

Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία με τα Ρεβίθια στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή και τα μεταφέρεις  σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά. Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. […]
Νοέμβριος 16, 2020
1200

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε […]
Νοέμβριος 13, 2020
1200

Τσιπς από παντζάρια

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία αγρόκηπος Χαλβατζή παντζάρια στο ατμό. Κόβεις σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο Προθερμαίνεις τον φούρνο σε αέρα στους 170 Αν δεν έχεις ψεκαστήρα λαδιού θα τα τοποθετήσεις σε ένα μεγάλο μπολ, θα προσθέσεις ελαιόλαδο και θα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *