Σπιτικά Ζυμαρικά με Παντζάρι

  1. Βάζουμε τα Παντζάρια στον Ατμό, στο Multi και τα κάνουμε πολτό.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το αυγό,αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη και να πάρει ροζ χρώμα προσέχοντας να έχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
  4. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε φαρδιές λωρίδες
  5. Κατόπιν κόβουμε στην μέση κάθε μια λωρίδα και την διπλώνουμε τη λωρίδα
  6. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα ζυμαρικά.
  7. Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένους δίσκους ή ταψάκια και τα αφήνουμενα στεγνώσουν 1 ώρα περίπου.
  8. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου,προσέχοντας μην μας λιώσουν.
  9. Σουρώνουμε καλά τα ζυμαρικά και βάζουμε μια κουταλιά λάδι για να τα τσιγαρίσουμε.
Είναι έτοιμα για σερβίρισμα! ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον Ατμό

Υλικά
  • 2 συσκευασίες Παντζάρια στον Ατμό
  • 500-700 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 1-2 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  tip-iconTIP Μπορείτε να τα σερβίρετε είτε με κεφαλοτύρι σκέτα, είτε με σάλτσα της επιλογής σας!