Παντζαρόπιτα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με τυρί
Δεκέμβριος 3, 2016
mpifteki-pantzari-1200
Μπιφτέκια με Παντζάρι, Φέτα και Μανιτάρια
Απρίλιος 1, 2017

Παντζαρόπιτα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το ανθότυρο, τα παντζάρια, το κεφαλοτύρι και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C. Χρησιμοποιούμε φύλλο χωριάτικο ή κουρού και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού. Απλώνουμε το φύλλο σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί Νο 30, έτσι ώστε να περισσεύει φύλλο έξω από τα τοιχώματα. Το αλείφουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά (για να παραμείνει τραγανό στο ψήσιμο) και απλώνουμε στρωτά από πάνω το μείγμα της γέμισης.

Απλώνουμε δεύτερο φύλλο με την ίδια διάμετρο και σκεπάζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα κορδόνι περιμετρικά, χαράζουμε την πίτα σε καρεδάκια και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε χαμηλή σκάλα στο φούρνο για 1 ώρα. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

90' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Αύγουστος 6, 2020
beetroot_1200x675

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις […]
Αύγουστος 6, 2020
keftedes-1200X675

Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα

Εκτέλεση Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή  και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη […]
Ιούλιος 24, 2020
1200

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

Εκτέλεση Για το παγωτό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *