Παντζαρόπιτα με γιαούρτι και κεφαλοτύρι

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το ανθότυρο, τα παντζάρια, το κεφαλοτύρι και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C. Χρησιμοποιούμε φύλλο χωριάτικο ή κουρού και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού. Απλώνουμε το φύλλο σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί Νο 30, έτσι ώστε να περισσεύει φύλλο έξω από τα τοιχώματα. Το αλείφουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά (για να παραμείνει τραγανό στο ψήσιμο) και απλώνουμε στρωτά από πάνω το μείγμα της γέμισης. Απλώνουμε δεύτερο φύλλο με την ίδια διάμετρο και σκεπάζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα κορδόνι περιμετρικά, χαράζουμε την πίτα σε καρεδάκια και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε χαμηλή σκάλα στο φούρνο για 1 ώρα. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι ελληνικό

Υλικά
  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
TIP tip-icon TIP Για ύψος δυσκολότερο οι. Μικρής χρόνου πελάτες τι τις.