ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Ιανουάριος 3, 2019
2029-Soypa-kolokythas-me-agriomanitara-kai-kavoyrdismenoys-ksiroys-karpoys-1200x675

Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση Τοποθετούμε τα καρύδια και τα φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, έως ότου βγάλουν τα αρώματά τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο […]
Δεκέμβριος 14, 2018
souvlakia-me-tzatziki-pantzari-1200x675

Σπιτικά Σουβλάκια με τζατζίκι παντζαριού

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Για το κρέας Κόβουμε το κρέας σε κύβους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από κρεμμύδι και την πιπεριά) σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το κρέας. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι […]
Δεκέμβριος 5, 2018
Pumpkin-Pie-Gooey-Butter-C copy 2

Κολοκύθα με ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Παίρνετε την κολοκύθα στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» και την τρίβετε στην μεγάλη πλευρά του τρίφτη. Βάζετε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με τη ζαχαρη πιέζοντας ελαφρά με το χέρι. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγη […]
Νοέμβριος 27, 2018
pizza-2

Ατομικές πίτσες με τέσσερα τυριά, παντζάρι και σαλάμι αέρος από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά . Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη ξηρή […]
Οκτώβριος 22, 2018
Untitled-1200x675

Μπιφτέκια παντζαριού με κόκκινα φασόλια και άγριο ρύζι από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.  Σε ένα μούλτι βάζουμε τα παντζάρια και […]
Οκτώβριος 5, 2018
Untitled-1200x675

Πουτίγκα Καλαμποκιού από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

Τοποθετούμε το κάθε καλαμπόκι σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε παράλληλα με τον κορμό του για να κρατήσουμε μόνο τον καρπό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μικρό μπολ […]